diepte-interviews

Diepte-interviews zijn een adequaat en objectief instrument om alle problemen in uw organisatie op tafel te krijgen en om op basis van vastgestelde aandachtspunten zelf noodzakelijke veranderingen in gang te zetten.
Voorwaarde is wel dat de interviews worden uitgevoerd door een extern, ervaren en onafhankelijk bureau.

Weldaad voor uw organisatie

Stelt u zich eens voor wat het betekent voor de medewerkers, teammanagers en directieleden dat ze eindelijk eens op hun gemak kunnen vertellen wat hen beweegt en wat hen echt dwars zit. En dat niet alleen, ze brengen ook zelf naar voren welke verbeteringen nodig zijn en ze komen met "gouden ideeŽn" en tips. De ervaren interviewer wint direct vertrouwen, zodat alle respondenten echt het achterste van hun tong laten zien. Het beste resultaat wordt bereikt als allen aaneengesloten kunnen worden geÔnterviewd.
Op die manier weet u precies waarmee uw mensen affiniteit hebben en wat hun persoonlijke competenties zijn, en wat hun zelfsturende vermogen is of kan worden.

In welke situatie?

Onze Diepte-interviews zijn het ideale instrument voor:

Voer de gewenste veranderingen zelf in

Deze methodiek, die geschikt is voor alle branches, kost gemiddeld maar 1,5 uur per persoon. Aan het einde van deze interviews verzamelen wij alle aandachtspunten en maken hiervan een slagvaardig overzicht om te presenteren aan u als Directie, uw managementteam(s) en aan al uw personeel. Een ideale basis voor een geborgde verandering in eigen beheer.
Na de implementatie van de aandachtspunten is uw organisatie de komende jaren in staat om zelfstandig verder te gaan met de noodzakelijke veranderingen. Eventueel kunnen wij hierbij individueel of per afdeling coachen. Deze unieke methode staat garant voor een reŽle herverdeling van verantwoordelijkheden en taken en het ontstaan van zelfsturende teams.
Immers, uw medewerkers vertegenwoordigen toch de belangrijkste waarde van uw organisatie?

Kunt u zich voorstellen wat dit in uw organisatie kan betekenen, vooral als de betrokkenen daardoor zelf alle noodzakelijke veranderingen kunnen realiseren?
Beseft u dat dit een reŽle herverdeling van taken en verantwoordelijkheden betekent, alsook het stimuleren van zelfsturende teams?

Opvolging

Wat betreft de psychologische, coachende en trainende opvolging werken we samen met gespecialiseerde bureaus die aansluitend maatwerk leveren op basis van onze voorbereidingen en uw beleid. Deze erkende bureau's zijn:

Samenwerkende organisatie-adviesbureaus

Het diepte-interview is een initiatief van Flexbema en wordt door ons gezamenlijk toegepast en verder ontwikkeld.