interim-management

Kent u dit beeld? Interim-managers worden wel vergeleken met meeuwen: ze komen krijsend binnen, schijten de zaak onder, roven de kast leeg en vertrekken. Mijn stijl is anders en daarom profileer ik mezelf als inter-manager: iemand die tijdelijk inspringt maar professioneel betrokken de klus klaart tot volle tevredenheid van de klant. Ik hanteer een beproefd stappenplan dat zorgvuldig maar niet rigide en snel wordt doorlopen.

projectmanagement en consultancy

Het is cruciaal gebleken dat er een goede afstemming is van het verwachtingspatroon tussen opdrachtgever en consultant en dat de gemaakte afspraken goed vastliggen. Daarom hanteer ik ook bij dit type opdrachten het beproefde stappenplan dat snel doorlopen kan worden.

Zie stappenplan voor meer informatie

diepte-interviews

Weet u precies waarmee uw personeel zich bezighoudt, wat uw medewerkers voelen, wat ze echt vinden en anders zouden willen? Waarschijnlijk niet. "Vreemde ogen" dwingen, waardoor u als opdrachtgever alle problemen op tafel krijgt, behalve de namen van betrokkenen. Een diepte-interview is een intensief gesprek tussen een van uw medewerkers en de interviewer. De gesprekken worden individueel - dus onder vier ogen - uitgevoerd, bij voorkeur op uw lokatie. Met behulp van zo'n veertig open vragen wordt "de ziel" van de medewerker blootgelegd. Zo worden alle aandachtspunten overzichtelijk vastgelegd, gerapporteerd en aan de respectievelijke "probleemeigenaren" in uw organisatie toegewezen.

Zie diepte-interviews en lees meer over deze weldaad voor uw organisatie